A projekt célcsoportja

A program célcsoportját a helyi családok és annak egyes elemei alkotják. Elsősorban a szociális- társadalmi- és anyagi szempontból nehéz helyzetbe került fiatalokra, gyermekekre, családokra koncentrálunk. Másik célcsoportja a projektnek az EMMI Debreceni Javítóintézetben büntetésüket töltő fiatalok, fiatal felnőttek.

A célcsoport részletesen bemutatásra került a támogatási kérelemhez készített Helyzetértékelésben. A tények, adatok és az igényfelmérések alapján a nők családi és munkahelyi életének összehangolására, a nők munkába helyezési esélyeinek növelésére, és a gyermeknevelésre való felkészítésére fókuszálunk. A tervezett tevékenységek a következők: kompetenciafejlesztő foglalkozások, álláskereső klub, képzési tanácsadás.

Szegénységben, mélyszegénységben élők, roma családok esetében az eddigi munkánk tapasztalata és a megkérdezettek igényeit alapul véve a céljaink a családalapítás előtt álló fiatalok felkészítése a családi életre, a családon belüli harmonikus együttműködés megteremtésének segítése, a családon belüli generációk közötti együttműködés javítása, és a segítő közösségek kialakítása. A tervezett tevékenységek a következők: kompetenciafejlesztő foglalkozások, életvezetési kompetenciák fejlesztése, életviteli tanácsadás, klubfoglalkozások fiataloknak, kismamáknak, és időseknek, közösségi nagyrendezvények.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Skip to content