Együtt írjuk át – lehetőség egy teljesebb családi életre programleírás

Családbarát Ország logo

Az Együtt írjuk át – lehetőség egy teljesebb családi életre című projektünk az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) Együttműködő társadalom 1. prioritási tengelyén belül, a 9. tematikus célkitűzéshez – A társadalmi együttműködés előmozdítása és a szegénység, valamint a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem – kapcsolódik. A projekt az EFOP-ban nevesített beruházási prioritáshoz kapcsolódó 1. B számú, „A család és ifjúság társadalmi részvételének növelése” tárgyú egyedi célkitűzéseket hivatott szolgálni.  A szegénység, a társadalmi kirekesztés és a megkülönböztetés elleni küzdelem terén a tagállamoknak nyújtott támogatás révén az Európai Unió az európai társadalom befogadó jellegét és kohézióját szándékozik erősíteni, és lehetővé kívánja tenni minden polgár számára a rendelkezésre álló lehetőségekhez és erőforrásokhoz való egyenlő hozzáférést. Célunk ennek értelmében egy komplex projekt megvalósításával a bevont célcsoport tagok esetében a tudatformálás, az önfenntartó családok létrehozása, az aktív korú nők motiválása a képzésbe- vagy munkába helyezés területén. A javítóintézetben élő fiatalok esetében a fentieken túl, általános célkitűzések: az áldozattá válás megelőzése és a fiatalok szemléletformálása, érzékenyítése valamint információnyújtás.

Projektünk kifejezett célja a család egységének fenntartása, a csonka családok kialakulásának megakadályozása, a családon belüli konfliktusok feloldása, az egyéni és csoportos konfliktuskezelési technikák átadása, a gyermekvállalási kedv növelése, a helyi szervezetek és munkáltatók érzékenyítése, együttműködése a célcsoport életének pozitív irányba történő fejlődése érdekében.

A kialakított tevékenységek együttesen magukba foglalják a családi, szülői, életvezetési és egészségfejlesztési, valamint mentális egészséggel összefüggő támogató szolgáltatásokat, és a foglalkoztatást, elhelyezkedést segítő személyre szabott tréningeket. Családbarát jellegű kezdeményezések, programok szervezésével, támogató és tanácsadó szolgáltatások, valamint képzések, csoportfoglalkozások útján erősítjük a helyi közösségek tagjai közötti összefogást, a családok közötti szolidaritást, a harmonikus családi élet, a gyermekvállalás és a gyermeknevelés fontosságának tudatosítását.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Skip to content