SAJTÓKÖZLEMÉNY PROJEKTZÁRÁSRÓL

2020 | 06 | 30

Szertelen Egyesület

Sajtóközlemény projektzárásról       

ESZA LOGO

Sikeresen zárult a hasznos polgárok – aktív társadalom című projekt

A Szertelen Egyesület az EFOP-1.3.5-16 pályázati konstrukció keretében 2017.04.01 – 2020. 06. 30. között „Hasznos polgárok – aktív társadalom” címmel, és az EFOP-1.3.5-16-2016-00501 pályázati azonosító szám alatt valósította meg programját.

Az eredetileg 36 hónapos (a COVID19 járvánnyal kapcsolatos kihirdetett veszélyhelyzet miatt három hónappal automatikusan meghosszabbításra került) projekt célja és háttere az alábbi volt:

A projektben össztársadalmi összefogás keretében az állami, a gazdasági és a civil szektor fogott össze, hogy egy nagyon aktuális, összetett problémára adjon választ. Debrecen elkötelezte magát a fejlődés mellett. A befektetők, multicégek munkahely-teremtő megtartásai folyamatosak. A már itt székelő cégek azonban két permanens problémáról számolnak be: egyrészt rohamosan csökken a jól képzett munkaerő létszáma, másrészt a meglévő munkaerőt egyre nehezebb megtartani. A siker várományos szakemberek, vagy a jövő munkahely-teremtő vállalkozásait beindító start-upok egyre nagyobb arányban helyezik át székhelyüket Budapestre vagy külföldre, ráadásul a nagy európai gazdasági központok is egyre nagyon elszívó hatással rendelkeznek. Projektünkben ezt a kettős problémát kezeljük úgy, hogy Debrecen megtartó ereje növekedjen, és a módszer más, hasonló problémákkal küzdő városok számára is adaptálható legyen.

A projekt közvetlen célja minimum 7500 fő bevonása volt a megvalósított szolgáltatásokba. Fejlesztéseink kitértek a családokra, a szülőkre, a hátrányos helyzetben lévő nőkre és gyermekeikre, az idősebb- elmagányosodási problémákkal küzdő- korosztályra, és ezen célcsoporttal foglalkozó szervezetek együttműködésének kialakítására, megerősítésére. A projekt célja a családok és benne az egyének mentális állapotának javítása és a kiegyensúlyozott családi élet kialakítása volt.

Szolgáltatások, tevékenységeink voltak a hároméves megvalósítás során:

  • közösségi kis-, és nagyrendezvények;
  • CSR MEETUP szakmai rendezvények;
  • önkéntes tréningek;
  • klubfoglalkozások

Információs adatok:

A projekt címe: Hasznos Polgárok – aktív társadalom

Azonosítószám: EFOP-1.3.5-16-2016-00501

A projekt összköltsége: 24 975 755 Ft vissza nem térítendő támogatás

Támogatás intenzitás: 100%

A megvalósítás helyszíne: 4025 Debrecen, Széchenyi u. 8.

A megvalósítás időtartama: 2017.04.01-2020.06.30.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg.

További információ:

Kiss Ákos önkéntes koordinátor

Tel: +36/70-674-45-22

Email: kissakos2006@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Skip to content