Sajtóközlemény projektindításról

2017 | 03 | 01.

Szertelen Egyesület

EFOP-1.2.1-15-2016-00055

Sajtóközlemény          

Elindult az „Együtt írjuk át – lehetőség egy teljesebb családi életre” című projekt

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1037/2016. (II. 9.) Korm. határozat jóváhagyta a Védőháló a családokért című felhívás meghirdetését. Magyarország Kormánya célul tűzte ki a család társadalmi szerepének megerősítését és a társadalmi összetartozás erősítését. A Szertelen Egyesület sikeresen pályázott a Védőháló a családokért című felhívásra, 2016.12.23. napján kelt támogatói döntés alapján 37724000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

A főpályázó a Szertelen Egyesület, melynek működési területe az Észak- alföldi régió, Hajdú- Bihar megye.

2017. március elsején induló, 24 hónapos projekt célja kettős irányba mutat, célcsoportjai:

– egyrészt a fiatalokra, családokra és a családanyákra, a nőkre, családapákra, férfiakra fókuszál: a családalapítás előtt álló lányokra/fiúkra, nőkre éppúgy, mint a gyermekeket nevelő szülőre és az idős korosztályra, a nagyszülőkre;

– különös figyelmet fordít és bevonja az állami gondoskodásban élő fiatalokat és az őket nevelő nevelőszülőket;

– párkapcsolati, házassági és egyéb családi ügyekben tanácsadást, segítségnyújtást igénylő személyek;

– másik célcsoportja speciális, ők az EMMI Debreceni Javítóintézetének növendékei, akik előzetes vagy letöltendő fogvatartásukat töltik különböző bűncselekmények elkövetése miatt, és fenyegeti őket az áldozattá, vagy (újbóli) elkövetővé válás.

A projekt közvetlen célja minimum 840 fő bevonása a 24 hónapos projekt során megvalósítandó szolgáltatásokba. Fejlesztéseink kitérnek a családokra, a szülőkre, a hátrányos helyzetben lévő nőkre és gyermekeikre, az idősebb- elmagányosodási problémákkal küzdő- korosztályra, és ezen célcsoporttal foglalkozó szervezetek együttműködésének kialakítására, megerősítésére. A projekt célja a családok és benne az egyének mentális állapotának javítása a kiegyensúlyozott családi élet kialakítása érdekében. A fejlesztések megvalósítását követően kevesebb tartós konfliktus lesz a bevont családokon belül. Így segíthető elő a családok és azon belül az egyének életkilátásainak javulása, mely kihathat a gyermekvállalásra is. Célunk a Magyar Kormány intézkedéseihez kapcsolódóan szociális szolgáltatásokkal elősegíteni a családi élet és a munka világának összehangolását, a gyermekvállalási motiváció erősítését.

További információ:

Kiss-Ádám Rebeka, szakmai vezető

Tel: +36/70-674-45-21

Email: rebecka01@gmail.com

Skip to content