Lezárult a “Falakon Túl” projektünk

2015. Február 28.-án lezárult a Szertelen Egyesület által a Svájci Hozzájáruláson keresztül finanszírozott „Falakon túl” című, projekt.

svájc1

A program a Debreceni Javítóintézetben került megvalósításra, olyan fiatalkorú bűnelkövetőkkel, akik érinettek drogfogyasztásban. Egyedülállóságát adta a programnak, hogy saját élményű, felépülő függőkkel dolgozhattunk együtt, akik azt a terápiás értéket is képviselték, hogy van lehetőség a változásra, ki lehet szakadni a bűnözés és a drogfüggés világából. Az egy évig tartó projektben 4 terápiás csoportot tudtak végig vinni az Szertelen Egyesület munkatársai. A felépülés központú szemlélettel dolgozó, és a Minnesota Modell alapjait felhasználó modellprogram sikeres volt abból a szempontból is, hogy a bevont fiatalok közül sikeresen befejezték a terápiás programot 33-an. A nevelői visszajelzések alapján javult a programban részt vevő fiatalok magatartása, csökkent a fegyelmi intézkedések száma, fejlődött kommunikációs készségük, változott az önértékelésük. Megismerték az önsegítés lehetőségeit, az összetartozásban, csoportokban rejlő erőt.

A projekt tapasztalatait összegző zárótanulmány elérhető ITT

svájci2

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>